Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Brojač poseta

Danas 4

Juče 24

Ove nedelje 79

Ovog meseca 528

Do sada 24136

Currently are 24 guests and no members online

Stigle nagrade osvojene u takmičenju "Vojna utvrđenja 2022" u organizaciji radio-kluba Timok YU1ACR iz Zaječara. Negrade su dodeljene za osvojeno 1.mesto u kategoriji "B.SSB" na znak YU1A i za osvojeno 2.mesto u kategoriji "C.MIX

(CW+SSB)" na znak YU1ANO.

 

Naš klub je sa znakom YU1A učestvovao u međunarodnom RTTY takmičenju "CQ WPX RTTY 2022" i osvojio prvo mesto u konkurenciji Srpskih stanica u kategoriji "Single operator QRP - all band" a u međunarodnom plasmanu takođe značajna mesta i to 3.mesto u svetu i 3.mesto u Evropi.

Operator na stanici je bio Siniša YU1LM. Još jedan lep uspeh za naš klub.

Tradicionalno, svake godine pa i ove, održano je KT takmičenje u znak sećanja na preminule radio-amatere u organizaciji Mađarskog Saveza radio-amatera. Klubska stanica YU1ANO je u kategoriji MO (Multi operator) zauzela 3 mesto a učešće je posvećeno našem, preminulom, istaknutom RA Mirku Božiću YU1NL. Rezultati su objavljeni i izdate su elektronske diplome. Operator na klubskoj stanici je bio Siniša Radulović YU1RA. Čestitamo.

Ove 2022.g. održano je tardicionalno KT takmičenje na 80m "CQ Vojvodina". Ove godine takmičenje je bilo u organizaciji SRV (Savez radio-amatera Vojvodin) i sa izmenjenim pravilima u odnosu na pravila ranijih godina.

Klubska stanica YU1A (operator Dušan Ćeha YU1EA) je zauzela 1.mesto u kategoriji "Više operatora ili klubske stanice CW/SSB" i tim povodom je osvojena ova diploma. Nagrada za ovaj rezultat će biti naknadno uručena našem klubu. Sve pohvale.

U organizaciji Radio-kluba "Timok" YU1ACR iz Zaječara održano je KT takmičenje na 80m. Dve klubske stanice su učestvovale u ovom takmičenju, koje je ove godine održano po drugi put, i zauzele su visoka mesta u svojim kategorijama. Stanica YU1A (operator Dušan Ćeha YU1EA) je zauzela 1.mesto u kategoriji "B.SSB" a stanica YU1ANO (operatori Siniša Radulović YU1RA i Ivan Todorović YU0U) je zauzela 2.mesto u kategoriji "C.MIX (CW+SSB)". I ovakvim plasmanom smo pokazali da se nalazimo u vrhu domaćeg kontestinga.

 

Nakon završenog takmičenja "Beogradski Pobednik 2021" i objavljenih rezultata, jedna od nagrada je bila i robna ngarada koja se dodeljuje jednom od takmičara koji se izvlači iz "šešira" u kojem su bili svi učesnici koji su poslali svoje dnevnike. Srećne ruke je bio Mata E73X kojem je nagrada uručena prilikom susreta Predsednika našeg kluba Dušana Ćehe YU1EA i Mate E73X.

Sve čestitke.

 

25-26 Septembra 2021.g. je održano najveće Svetsko RTTY takmičenja "CQ WW RTTY 2021" u organizaciji Američkog CQ Magazina.

Klubska stanica YU1A je učestvovala u ovom takmičenju u kategoriji Single Operator Assisted QRP - ALL Bands.

Inače, QRP (mala snaga do 5W) kategorija je najteža za rad jer sa tako slabim signalom treba održati vezu pored većine stanica koje rade sa 100w do 2Kw a možda i više. 

Operator na stanici je bio naš član Siniša Tasić YU1LM koji je inače jedan od najpoznatijih QRP takmikčara u svetu.

Pre kratkog vremena su objavljeni rezultati takmičenja i naša stanica YU1A je osvojila neverovatno 1 mesto u svetu. To automatski znači da je osvojeno i prvo mesto u Evropi kao i u Srbiji što je i naznačeno na diplomi.

Stigla je i diploma u PDF formatu kao svedočanstvo ovako velikog rezultata.

Čestitke Siniša YU1LM.

Aktivnosti kluba pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena Agencija


DRAGAN SIMONOVIĆ


 KENWOOD Srbija

Pronadji

Potražite nas...

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.