Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Brojač poseta

Danas 12

Juče 34

Ove nedelje 81

Ovog meseca 536

Do sada 26667

Currently are 5 guests and no members online

14.12.2023.g. članovi radio-kluba su se okupili na tradicionalnom novogodišnjem druženju uz zakusku i po neko pićence. Veći deo članova kluba je bio prisutan na druženju osim nekoliko koji su bili opravdano odsutni. Kao gost na druženju je prisustvovao i Zoran Mladenović YU1EW. Dve predstavnice lepšeg pola su samo uveličale i ulepšale ovaj skup.

Druženje je prošlo u prijatnoj atmosferi i naravno većim delom uz radio-amatrske teme.

Zahvalnost Zoranu YT4T koji se najviše angažovao u organizovanju ovog susreta. U prilogu nekoliko slika koje na najbolji način opisuju atmosferu sa druženja.

Povod 78 godina od pobede nad fašizmom, Ruski radioamateri izdaju već tradicionalnu diplomu tim povodom.

Osvojena je diploma na znak YU1ANO izvršenjem uslova za osvajanje ove diplome.

Još jedna lepa diploma u arhivi kluba.

БЕОГРАДСКИ РАДИО-АМАТЕРСКИ КЛУБ YU1ANO

 Одржана редовна годишња и изборна Скупштина Београдског радио-аматерског клуба YU1ANO

 

Четврта по реду седница Скупштине Београдског радио-аматерског клуба YU1ANO одржана је 14.08.2022.г.

У складу са Статутом клуба на седници Скупштине усвојени су извештаји, донети одговарајући планови и извршен редован изборни процес.

За председника је изабран Душан Ћеха YU1EA, за заменика председника Зоран Живковић YT4T, за члана Извршног одбора Звонко Цоља YT1WA.

У склопу седнице Скупштине свечано су додељене награде победницима у такмичењу „Београдски победник 2021“.

Традиционално, седница Скупштине је била и повод за целодневно дружење чланова и гостију клуба у пријатном амбијенту чији је домаћин био Звонко Цоља  YT1WA.

  
   

  

Od 01.06.2022g. do 05.06.2022.g. u Soko Banji se održava 14ti HST (High Speed Telegraphy) Kup Nacija i 9to HST Balkansko Prvenstvo.

U takmičenjima učestvuju takmičari iz 9 zemalja: Srbija, Bugarska, Rumunija, Rusija, Nemačka, Češka, Danska, Belorusija i Makedonija. Jedan od članova HST žirija je i naš član kluba Dušan Ćeha YU1EA. Inače Dušan je dugo godina član svih HST komisija bilo da su u pitanju svetska ili druga medjunardodna prvenstva.

Na donjem linku možete pogledati rezultate sa HST takmičenja u Soko Banji koja objavljujemo na molbu drugara iz radio-kluba iz Soko Banje.

 

LINKS:

14th International HST Competition CUP of EUROPE - 2022 - final results (PDF) 

9th BALKAN HST Championship - 2022 - Final results (PDF)

Na portalu VESTI RS prenet je lep članak iz novina "Kurir" o projektu "Slava pobednicima" koji je sproveo naš klub u periodu od 15-og avgusta do 30-og novembra 2021.g. a finansiran od strane Ministrstva odbrane R.Srbije. Projekat je upravo završen sa impozantnim rezultatima po broju održanih veza sa specijalnim znacima YT1914CER, YT1914DRI i YT1914KOL i što je svaka od 3 akcije u okviru ovog projekta započeta baš sa mesta gde su se i održali ovi slavni istorijski dogadjaji (Cerska bitka, Bitka na Drini i Kolubarska bitka).

Članak možete pogledati na linku https://vesti-rs.com/2021/12/02/svaka-cast-beogradski-radio-amateri-ceo-svet-upoznali-sa-slavnim-srpskim-bitkama-u-90-drzava-ucili-o-cerskoj-kolubarskoj-bici/


 

Pronadji

Aktivnosti kluba pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena Agencija


DRAGAN SIMONOVIĆ


 KENWOOD Srbija

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.